Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

Kūrybinė vaizduotė – štai visų išradimų pagrindas. (Nikola Tesla)

2017 m. spalio 9 d., pirmadienis

Stebime ir palydime paukščius Metelių regioniniame parke...

Metelių regioninis parkas įstabus savo kraštovaizdžiu, gyvūnais. Dar būdami 7-oje klasėje piešėme tema „Dzūkijos krašto gamta“ ir kaip netikėta! - gavome už tokius puikius darbus kelionę į regioninį parką.
Taigi šeštadienio rytą 9:20 susirinkę žvalūs ir kupini smalsumo sėdome į autobusą, kuris mus nuvežė į „geresnę dieną“. Su Alytaus apsaugos departamento darbuotoja, mūsų mokyklos biologijos mokytoja Regina Gimbutiene ir dar keliomis kitų mokyklų mokytojomis keliavome prie Dusios ežero dar kitaip mūsų vadinama dzūkų jūra. Kai atvažiavome ir išlipome šiek tiek lijo, bet tai nė trupučio nesugadino mums nuotaikos ir motyvacijos sužinoti daugiau apie to krašto paukščius ir pabūti „mažaisiais“ ornitologais!
Pirmiausia pabuvome interaktyvioje ekspozicijoje stiklinių sienų pastate pro kurį tobulai matosi Dusios ežeras. Norėdami gauti informacijos ir žinių apie visą apylinkę turėjome atidaryti daug durelių ir spintelių, kuriose paslėpta įdomiausi faktai, nuotraukos, o viename iš jų buvo net aprašyta apie bekotį ąžuolą. Smalsumo mums nepritrūko ir paklausti kelių klausimų. Gavę žiūronus sėdome į tą patį autobusą ir leidomės į tolimesnes vietas. Spėjome pabūti ir miškeeresų turinčiais žmonėmis.lyje, prie Dusios kranto. Pamatėme kelis paukščius, bet daugumai tikriausiai buvo kiek per šalta, nes neišvydome jų mėgaujantis šiuo oru. Pamatėme ir mažą varlytę, šoklią, tamsios spalvos, su kuria „pasisveikinę“ tuojau pat paleidome šokuoti į vandenį.
Po to sulipę į autobusą keliavome ant Prelomciškės piliakalnio nuo kurio matėsi visi ežerai, pravažiavome ir pro kryžių šventovę, nepabūgome užlipti net ant apžvalgos bokšto, kai kurie įveikė aukščio baimę! Galiausiai vėl važiavome į lankytojų centrą, kuriame galėjome žaisti stalo žaidimą, piešti belaukdami šilto maisto. Tuo tarpu turėjome galimybę ir paplaukioti ir jachta su pačios jachtos kapitonu. Pavalgę ir atsigėrę šiltos arbatos, pasisupę ant medinių supynių sėdome į autobusą ir leidomės į atgal - namo.
Ši kelionė buvo puiki proga praleisti savaitgalį gamtoje, su draugais, klasiokais. Taip pat susipažinti su kitų mokyklų mokiniais, mokytojais ir iš jų įgauti žinias ar pakartoti ką mokėjome. Kiekvienam mokiniui manau verta dalyvauti konkursuose, olimpiadose, renginiuose ir praplėsti galiausiai savo akiratį, o gal net surasti savo pašaukimą? Taip, kad linkiu šiais mokslo metais būti aktyviems, daug mokytis, būti optimistams, žingeidiems ir patirti daug nuotykių per kuriuos suartėsit su kitų interesų turinčiais žmonėmis.


8b klasės mokinė Akvilė Rakauskaitė




















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą